SUNI Kft. Roeco6 szennyvíztisztító beremdezés főbb kérdései

Szennyvíztisztítás


Roeco6 szennyvíztisztító berendezés főbb kérdései

Hogyan kell méretezni a szennyvíztisztító készülékek kapacitását ?

Nemzetközi jelöléssel PE-egységnek nevezik a „házilagos szennyvíz tisztító készülékek kapacitását „. A PE („populációs egység”) egysége a személyenként és naponta kalkulált 0,15-0,20 m3/fő/nap általános vízfogyasztás,mely a”szennyvíz lebontására vonatkozó biokémikus együtthatóval kifejtve „0,06 kg BPK5/fő/nap terhelést jelent. Minden szennyvíztisztító készüléket, a létesítményben lakó létszám /fő/ alapján méreteznek. Egy főre és egy napra 150 liter szennyvizet kell kalkulálni. Ezekbe a készülékekbe csak szennyvizet lehet belevezetni, sem ipari hulladékvizet, sem pedig esővizet nem szabad bele engedni.

Mi a folyamata a telepítésnek?

A készülék beépítése egyszerű, néhány órán belül elvégezhető, a szennyvíz tisztító tartály helyéül szolgáló föld medret ki kell ásni, és a készüléket lépcsőzetesen kell besüllyeszteni. Legvégül kerül bekötésre az épületből kivezető szennyvízcső csatlakozás, illetve kerül összekapcsolásra a tartállyal a computer vezérelt programozó készülék. ( a beépítési utasítás minden Roto márkájú készülékhez mellékelve )

Hogyan működik a Roeco6-os biológiai szennyvíztisztító berendezés?

A termék működése igen egyszerű a keletkezett szennyvíz beérkezik az ülepítő és előkezelő kamrába. Itt már a beérkező szennyvíz keveredik az iszappal, és a készülék alján lévő nyíláson átfolyik a szellőztető un.: „aktiváló” kamrába. A kamrában légcsatornák vannak, melyen keresztül a levegő beáramoltatásra kerül, és a légkamrákon keresztül a vízfelszínre bugyborékol. A kamrában lévő lebontó baktériumok illetve a levegő (oxigén) hatására lezajlik a biológiai víztisztítás. A lebontást végző baktériumok a levegőből kapják az oxigént, és az első kamrából átáramló vízben lévő szennyeződésből táplálkoznak. Ezt követően a szétválasztó kamrába a második kamrából az iszappal együtt folyik át a megtisztított víz, és itt történik meg az iszap ülepítése, illetve a baktériumok leválasztása a megtisztított víztől. A továbbra is aktív baktériumok leülepednek az iszappal együtt, a szétválasztó kamra aljára. Innen egy pumpa segítségével ismét az ülepítő és előkezelő kamrába visszakerül. A megtisztított vízzel kerti öntözés végezhető el. (pázsit, örökzöldek !!)

Milyen a Roeco6-os készülék elektromos fogyasztása?

A készülék üzemeltetése igen energiatakarékos, az évenkénti egy-egy személyre vetített energia költség cca. 1500-2000 Ft.

 

Milyen karbantartást igényel a Roeco6-os szennyvíztisztító berendezés? 

Mivel a biológiai folyamat lényege a szennyvíz bakteriális lebontása, és ennek a folyamatnak a körforgása ezért a szennyvízben kialakult iszap térfogata csökken. A szükséges karbantartás 2-6 fő esetén 2-3 évente a kialakult iszap szippantása.

Használható e a Roeco6-os szennyvíztisztító berendezés hétvégi házaknál ?

Sajnos nem mert, ha berendezésben nincs meg a folyamatos szennyvízmozgás a kialakult baktériumok nem kapnak táplálékot és elpusztulnak, ez által megszűnik a biológiai egyensúly.

Kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés

Ajánlatkérés esetén igyekezzen részletezni
a feladatot.

Kollégáink hamarosan felveszik
Önnel a kapcsolatot.


Neve:

Üzenete:

E-mail címe:

Mely tevékenységünk érdekli:
Biztonsági kód:
honlapkészítés és webtárhely: Elite Media

Cím: 1103 Budapest, X.ker. Noszlopy u. 2-6. | Tel.: +36-1-261-41-20 | Fax: +36-1-262-6446