SUNI Kft.

Kerti tó


 Víz a kertben!

  A víz a négy őselem egyike.

Az európai kultúra egyik alapkövét képező keresztény hagyományt vizsgálva különösen plasztikusan kibontakozik, hány- és hányféle szimbolikus jelentéstartalom tapadt hozzá az évezredek folyamán.
A víz egyetemesen jelképezi a „lappangó létet”, a kezdetet és a véget. Magában hordozza az élet, a születés lehetőségét. Az élet a vízben, vagy a víz segítségével jön létre, olyan formákban, amelyek aztán elszakadnak a víztől.

Ezek élik vízen túli, vízen kívüli életüket, ám közben elhasználódnak, így rendre alámerülnek a vízbe, megtisztulásért, megújhodásért.

Hasonló szimbolikus mondanivalót sejthetünk az özönvíz-történetek és keresztelési szertartások hátterében, illetve az ősi tisztító fürdők szokásrendszere mögött.

Az álló és folyó vizek egyaránt nagy hatást gyakorolnak ránk, és mindig a figyelem középpontjába kerülnek.

A kertben jól megtervezett vízi architektúra nem csak saját örömünkre szolgál, hanem az ökoszisztéma biodiverzitását is elősegíti. Gondoljunk csak a csobogóban megfürdő feketerigóra, a halastóban virágzó tündérrózsákra, a megnyugtató látványú szitakötőkre és megannyi más élőlényre.


Tényszerűen megállapítható, hogy a VÍZ nélküli kert kevésbé él. Csobogó, díszkút, vízesés, dísztó, száraz patak, pancsoló medence, bioÚszótó, vagy csak egy izgalmas kerti zuhanyzó? Mindet ajánljuk, mert szeretjük.
.
"A Víz képes rá, hogy emberek nélkül létezzen,
de az emberek víz nélkül csak pár napig tudnak életben maradni."
 

Ki ne akarna a mai, rohanó világban feltöltődni, megújulni a kertjében elhelyezett csobogó vagy dísztó mellett? A legkisebb csobogó hangjai mellett is csakúgy megpihenhetünk, mint a nagy kerti tavak partjánál. Mindenkinek más-és más lehetőségei, kerti adottságai vannak. Ehhez mérten kell megtalálni a megfelelő megoldást a vízi kultúra kiépítésére.

 

Mi az ideális vízi közeg a kertemben?

 


Ha csak teraszom van: kis helyigényű csobogó az ideális megoldás.

          

 


Nagy kertem van: kerti tavat javaslunk.

Első rész: Lássuk, hogyan készül!

Második rész: A kivitelezés, díszítés.

 


Halak a tóban! Ha már kerti tó, legyen benne élet: növényeink, halaink gondozása.

 


 

(Oldalunkon folyamatosan töltjük fel a vízi kultúra megteremtésével kapcsolatos információkat. Kérjük, nézzen be néhány nap múlva, hogy az újabb információkat megismerje.) 

 Hírlevelünkre feliratkozva rendszeresen kaphat akcióinkról, újdonságainkról, új cikkeinkről szóló, érdekes, olvasmányos értesítéseket. Használja ki ezt a remek lehetőséget!

Kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés

Ajánlatkérés esetén igyekezzen részletezni
a feladatot.

Kollégáink hamarosan felveszik
Önnel a kapcsolatot.


Neve:

Üzenete:

E-mail címe:

Mely tevékenységünk érdekli:
Biztonsági kód:
honlapkészítés és webtárhely: Elite Media

Cím: 1103 Budapest, X.ker. Noszlopy u. 2-6. | Tel.: +36-1-261-41-20 | Fax: +36-1-262-6446